Geen categorie

Kunst voor het raam

We leven in een tijd die ons behoorlijk veel onrust en vaak ook heel veel angst bezorgt. Tot nu toe konden we heel veel emoties kwijt in het werken aan (beeldende) kunst, bijvoorbeeld in de cursussen en de open ateliers van SAKB KunstLokaal. Deze ‘kunst-thuissituatie’ is vanwege de Coronacrisis weggevallen. We komen elkaar bijna niet meer tegen om met kunst bezig te zijn en over kunst te praten, terwijl kunst voor velen van ons ook een troostende functie heeft. Daarom moeten we juist op dit moment elkaar niet loslaten. We moeten laten zien dat we nog steeds aan elkaar en aan kunst denken. Dat we nog steeds een creatieve kracht vormen die heel veel hindernissen en heel veel narigheid kan overwinnen.

Zet je kunstwerk achter het raam en als blijk van steun. Maak een foto en laad deze op

We willen dan ook iedereen die zich bezighoudt met beeldende kunst vragen om ‘naar buiten te komen’ en te laten zien dat niemand alleen is. Dan kan door een (amateur)kunstwerk voor het raam van je huis te plaatsen als teken van ‘ik ben er nog en ik denk aan jou’. SAKB KunstLokaal vraagt iedereen om dit te doen. Er worden foto’s van deze raamkunstwerken gemaakt en deze komen op deze website www.sakbkunstlokaalhelpt.nl te staan en mogelijk worden er zelfs briefkaartjes van gemaakt. In het SAKB-gebouw kun je al zien dat de expositie, die anders in de gang hangt, nu voor de ramen staat.