Kunst voor je raam

We leven in een tijd die ons behoorlijk veel onrust en vaak ook heel veel angst bezorgt. Tot nu toe konden we heel veel emoties kwijt in het werken aan (beeldende) kunst, bijvoorbeeld in de cursussen en de open ateliers van SAKB KunstLokaal. Deze ‘kunst-thuissituatie’ is vanwege de Coronacrisis weggevallen. We komen elkaar bijna niet meer tegen om met kunst bezig te zijn en over kunst te praten, terwijl kunst voor velen van ons ook een troostende functie heeft. Daarom moeten we juist op dit moment elkaar niet loslaten. We moeten laten zien dat we nog steeds aan elkaar en aan kunst denken. Dat we nog steeds een creatieve kracht vormen die heel veel hindernissen en heel veel narigheid kan overwinnen.

Zet je kunstwerk voor je raam als blijk van steun.
Maak een foto en laad deze op.

We willen dan ook iedereen die zich bezighoudt met beeldende kunst vragen om ‘naar buiten te komen’ en te laten zien dat niemand alleen is. Dan kan door een (amateur)kunstwerk voor het raam van je huis te plaatsen als teken van ‘ik ben er nog en ik denk aan jou’. SAKB KunstLokaal vraagt iedereen om dit te doen. Er worden foto’s van deze raamkunstwerken gemaakt en deze komen op deze website te staan en mogelijk worden er zelfs briefkaartjes van gemaakt. In het SAKB-gebouw kun je al zien dat de expositie, die anders in de gang hangt, nu voor de ramen staat.

SAKB KunstLokaal

Het moet mogelijk zijn om van Amstelveen (en alle dorpen en steden daarom heen die meedoen) een groot open atelier te maken om zo te laten zien dat we aan elkaar denken, dat we om elkaar geven en dat we samen laten zien dat (beeldende) kunst verbindt. Zet of hang daarom een eigen kunstwerk voor je raam. Doe mee!

Blijf sterk, blijf creatief, denk aan elkaar en help elkaar.

Hans Jansen
Voorzitter SAKB KunstLokaalN.B. Tip van de kaartjesdrukker: wil je dat je kunstwerk op een kaartje komt? Maak dan ook apart (zonder glas) een foto ervan en laad deze op.